Recenze: MÁDARA – Opalovací krém na pleť SPF 50

Recenze - Opalovací krém na obličej spf 50 Mádara
Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Dnes mám pro vás dlouho očekávanou recenzi na opalovací krém na obličej SPF 50 od lotyšské značky MÁDARA. Produkty značky MÁDARA jsou známé přírodním složením a nesou certifikací Ecocert. MÁDARA se specializuje na pleťovou, tělovou i vlasovou kosmetiku s důrazem na účinné bylinkové složky.

Prozkoumat kosmetiku MÁDARA 💛

  • 💚 čistě přírodní kosmetika z Lotyšska
  • 🌿 obsahuje rostlinné extrakty z pobaltských luk a lesů
  • 💡 certifikát Ecocert

Tento opalovací krém na obličej s minerálními pigmenty, kyselinou hyaluronovou, resveratrolem a kmenovými buňkami z včelníku slibuje ochranu před UVB a UVA zářením, městským znečištěním a modrým světlem.

Mádara spf 50 na obličej

 

Pokud vás tento minerální opalovací krém na obličej od značky MÁDARA zaujal, čtěte dál moji recenzi 🙂

Balení SPF krému

Krém Mádara SPF 50 je balený v 40ml plastové tubičce, což je velmi praktické, protože si snadno vymáčknete přesně tolik krému, kolik potřebujete. Pro optimální ochranu obličeje byste měli použít množství krému, které zakryje dva natažené prsty jako je to na fotce níže.

Kolik SPF krému na obličej - dva natažené prsty.

Můj první dojem

MÁDARA uvádí, že opalovací krém má jemné tónování, aby se předešlo bílému povlaku, který je u minerálních krémů běžný. Nicméně musím upozornit, že tónování rozhodně tak jemné není a při použití správného množství (viz předchozí odstavec) se krém spíše chová jako středně krycí make-up.

Pokud tedy hledáte průsvitný opalovací krém na pleť, nebude tento produkt nic pro vás. Tento krém proto doporučuji spíše těm, kdo hledají kombinaci SPF a make-upu v jednom, a zároveň mají velmi světlou pleť. Krém je totiž dostupný pouze v jednom odstínu (na obalu označeno jako Shade: Nude) a tmavším typům bohužel sedět nebude.

Máda opalovací krém SPF 50 odstín

Textura krému je hedvábná, snadno se nanáší a krásně sjednotí barvu pleti, přičemž kryje nedokonalosti jako jizvičky po akné a rozšířené póry. Navíc má jemnou květinovou vůni.

Výsledky testování

Tento opalovací krém Mádara má vysoký ochranný faktor SPF 50, který spolehlivě chrání i velmi světlou pleť před spálením, a to i při intenzivním slunečním záření, například u moře nebo na lodi, kde jsem ho zkoušela já.

Je poměrně voděodolný, což znamená, že se při prvním koupání nesmyje, ale stále je nutné ho během dne znovu aplikovat.

Krém krásně splyne s pletí, nežmolkuje, nedělá mapy a nestéká do jemných vrásek. Pokožka pod ním dýchá, což potvrzují i další recenze na internetu. I díky těmto faktorům se nemusíte bát ho znovu aplikovat během dne, protože další vrstva krásně splyne s pletí.

Mádara opalovací krém spf 50 na obličeji
1. fotka: Čistá pleť ošetřená hydratačním krémem. 2. fotka: Po nanesení opalovacího krému SPF 50 od Mádary.

 

Jedním z mála negativních aspektů je, že po delší době používání může pleť vysušovat, což je běžný problém minerálních opalovacích krémů. Já mám smíšenou pleť, takže je mi to nepříjemné zejména na tvářích, ale přišla jsem na to, jak tomu předejít.

Jak předejít vysoušení pleti při používání minerálního opalovacího krému

Při ranní pleťové rutině doporučuji nevynechat hydratační krém, i když potom ještě budete aplikovat SPF. Naneste ho v normální vrstvě a nechte ho chvilku vpít do pokožky. Před aplikací opalovacího krému pleť ještě navlhčete květovou vodou, nebo normální vodou v rozprašovači, a až na navlhčenou pleť naneste SPF krém. Tímto způsobem nepříjemnému vysoušení předejdete.

Složení

Krém obsahuje minerální pigment oxid zinečnatý, resveratrol, kyselinu hyaluronovou, šťávu z aloe vera, extrakt z hroznů, vitaminy C a E a kmenové buňky z včelníku. Opravdu krásné a zajímavé složení.

INCI:

Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice*, Zinc Oxide, Dicaprylyl Carbonate, Isoamyl Laurate, CI 77891 (Titanium Dioxide)***, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Hydrated Silica, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Vegetable Oil, Polyhydroxystearic Acid, Silica, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Oryza Sativa (Rice) Bran Wax, Rhus Succedanea Fruit Wax, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Butylene Glycol, Jojoba Esters, Sodium Chloride, Aroma/Fragrance, Xanthan Gum, Sodium Dehydroacetate, Citric Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Dracocephalum Ruyschiana (Dragonhead) Cell Culture Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Quercus Robur (Oak) Bark Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides)***, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Tocopherol (Vitamin E), Aqua/Water, Isostearic Acid, Sodium Phytate, Lecithin, Glycolipids, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Linalool**, Limonene**, Citral**

*Složky z ekologického zemědělství. **Z přírodních esenciálních olejů. ***Přírodní minerální pigmenty.

Z 99 % přírodní původ složek.

Certifikováno ECOCERT Greenlife podle standardu COSMOS.

Mádara opalovací krém na obličej spf 50

Cena

Opalovací krém Mádara SPF 50 stojí na většině e-shopů okolo 850 Kč, což je vysoká cena, ale na druhou stranu poměrně běžná cenová hladina kvalitnějších minerálních opalovacích krémů. Navíc se dá poměrně snadno vychytat v nějaké slevě.

Kde koupit

 

Na závěr

Opalovací krém na pleť SPF 50 od MÁDARA je vynikající volbou pro ty, kdo hledají vysokou ochranu před sluncem a zároveň ocení jeho funkci jako středně krycího make-upu. Je ideální pro velmi světlou pleť a jeho složení poskytuje nejen ochranu, ale také hydrataci a péči. Přestože může po delší době vysušovat pleť, správná příprava před aplikací tento problém minimalizuje.


Co dalšího od značky Mádara

V nabídce značky Mádara najdete plno skvělých produktů. Já doporučím top 3, které jsem od nich vyzkoušela a ráda se k nim vracím:

Prozkoumat kosmetiku MÁDARA 💛

  • 💚 čistě přírodní kosmetika z Lotyšska
  • 🌿 obsahuje rostlinné extrakty z pobaltských luk a lesů
  • 💡 certifikát Ecocert

TIP: Pokud hledáte opalovací krém na tělo pro celou rodinu, včetně nejmenších dětí, můžu doporučit opalovací krém se SPF 50 od značky Wooden Spoon


Přihlašte se k odběru zelených novinek 💚

Jednou za měsíc vám pošleme přehled nejnovějších článků. Můžete se kdykoliv odhlásit 🙂

Přihlášením k odběru dáváte shouhlas s našimi Zásadami ochrany osobních údajů.

Naposledy aktualizováno 16. 8. 2024

Lucie

MÁDARA - Opalovací krém na pleť SPF 50

850 Kč
8

Celkový dojem

8.0/10

Výhody

  • Vysoká ochrana SPF 50
  • Opalovací krém a mek-up 2v1
  • Sjednocuje barvu pleti a kryje nedokonalosti
  • Hedvábná textura a snadná aplikace
  • Dlouho vydrží na pleti a dobře se vrství

Nevýhody

  • Ne pro ty, co shánějí průhledný SPF krém
  • Dostupný pouze v jednom odstínu
  • Může po delší době vysušovat pleť
  • Vyšší cena

Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *