Recenze: TIERRA VERDE – Kopřivový šampon na mastné vlasy

Tierra Verde Kopřivový šampon recenze
Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Dnes mám pro vás recenzi na přírodní šampon na mastné vlasy od značky Tierra Verde. Najít obstojný přírodní šampon, který si poradí s mastnými vlasy je docela oříšek. Povedlo se to značce Tierra Verde? Bohužel ne tak úplně… Více se dozvíte v recenzi níže.

kopřivový šampon tierra verde

 

Tierra Verde je česká značka zaměřená na výrobu ekologické drogerie a přírodní kosmetiky. Její filozofie vychází z chemického minimalismu – výrobky neobsahují ropné deriváty, syntetické parfémy, barviva ani průmyslová pěnidla. Přípravky jsou koncentrované a snadno biologicky odbouratelné. Díky těmto principům si značka Tierra Verde získala důvěru těch, kteří hledají produkty šetrné jak k lidem, tak k naší planetě.

Prozkoumat značku TIERRA VERDE 💛

  • 🇨🇿 česká značka přírodní kosmetiky a ekodrogerie
  • 🌱 výrobky s příznivým vlivem na člověka, společnost a planetu
  • ♻️ přísný certifikát Ecogarantie®

Šampon na mastné vlasy od Tierra Verde

Kopřivový šampon s rozmarýnem od Tierra Verde je určený na mastné vlasy a slibuje regulaci tvorby kožního mazu a lupů. Je založený na výtažku z mýdlových ořechů a jemných tenzidů z kokosového oleje, které jsou šetrné k vlasové pokožce. Hlavní aktivní složkou je extrakt z jihočeských BIO kopřiv, který by měl redukovat produkci mazu na vlasové pokožce. Šampon má navíc certifikaci Eco Garantie, což potvrzuje jeho ekologický přístup a šetrné složení.

Balení šamponu

Šampon ja balený do ekologické skleněné lahvičky o objemu 230 ml s praktickým dávkovačem. I když je lahvička o něco těžší, tak je velmi odolná – několikrát mi ve sprše spadla na zem a nerozbila se. Co mě osobně nadchlo, je možnost doplnit ho po vypotřebování zpět do lahvičky z větších balení (značka nabízí 1 litr nebo 5 litrů), což snižuje spotřebu obalů a také to vyjde finančně výhodněji. Tento systém je určitě skvělý pro ty, kteří se snaží minimalizovat svůj odpad.

tierra verde - kopřivový šampon - balení a konzistence

 

Můj dojem z šamponu Tierra Verde

Začnu tím, co mě na šamponu nadchlo: Dávkovač s pumpičkou je velmi praktický, snadno se používá a máte díky němu dávkování šamponu plně pod kontrolou. Vůně šamponu je nádherná – svěží rozmarýn se skvěle doplňuje s nahořklými tóny pomeranče, což dává pocit čistoty a svěžesti. Samotný šampon je velmi tekutý, což by někomu mohlo vadit, ale pro mě to nebyl zásadní problém. Není tedy třeba ho ředit vodou jako některé jiné šampony – stačí ho lehce promnout v dlaních, vytvořit emulzi a následně nanést na vlasy obvyklým způsobem.

Ale teď přichází kámen úrazu: šampon při prvním nanesení vůbec nepění. U přírodních šamponů je to běžné, proto vždy vlasy myji dvakrát. Ale ani při druhé aplikaci se pěna nekonala, což mě zklamalo. Nakonec jsem musela proces nanášení opakovat celkem čtyřikrát, než jsem dosáhla toho, že se šampon rozpěnil a po opláchnutí byly vlasy konečně čisté.

Ještě dodám, že mám poměrně husté vlasy pod lopatky a myji je, když už jsou opravdu mastné, což samozřejmě může hrát roli. Na někom s kratšími a jemnými vlasy by šampon nejspíše fungoval jinak. Nicméně mým oblíbeným přírodním šamponům na mastné vlasy (tipy najdete na konci článku!), kterým skutečně stačí dvě kola mytí, se tento od Tierra Verde nevyrovná.

tierra verde kopřivový šampon

 

Výsledky mytí vlasů s šamponem Tierra Verde

Ačkoliv je tento šampon určený na mastné vlasy, tak s mastnotou marně bojuje. Nepamatuji si snad jediný přírodní šampon, který jsem musela použít 4x než mi mastnotu z vlasů umyl. Bohužel ani interval mezi mytím se neprodloužil – vlasy se mi začaly mastit o něco rychleji než obvykle, což je u šamponu určeného na mastné vlasy docela zklamání.

Nicméně, přímo po umytí byly vlasy svěží, nezatížené, a šampon jim dodal lehkost a lesk, což se mi líbilo.

Složení

Šampon má pěkné a šetrné složení. Výtažek z mýdlových ořechů a jemné tenzidy z kokosového oleje zde fungují jako (ne moc dobré) pěnidlo. BIO kopřiva by měla snižovat produkci mazu. Vůně šamponu je díky esenciálním olejům z rozmarýnu a pomeranče opravdu krásná a svěží.

INCI:

Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Alcohol denat., Urtica Dioica Leaf Extract (Bio), Sodium Benzoate, Sodium Chloride, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sapindus Mukorossi Fruit Extract, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Citrus Sinensis Peel Oil Expressed (Bio), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Bio), Limonene.

Cena

Skleněná lahvička s šamponem o objemu 230 ml stojí okolo 170-180 Kč. To je dle mého názoru docela fér cena v porovnání s ostatními přírodními šampony. U větších balení (1 litr nebo 5 litrů) se s cenou za 100 ml dostanete na polovinu.

Kde koupit

Kosmetiku Tierra Verde prodává opravdu hodně českých e-shopů s přírodními a eko produkty. Z těch mnou ověřených jsou to např. tyto:

Shrnutí recenze šamponu na mastné vlasy od Tierra Verde

Kopřivový šampon na mastné od české značky Tierra Verde je produkt, který zaujme především svým ekologickým přístupem a krásnou přírodní vůní. Balení je velmi praktické a odolné, navíc možnost doplňování je skvělý krok k udržitelnosti. Co se však týče samotné funkčnosti, bohužel u mě šampon nenaplnil očekávání. Proces mytí byl zdlouhavý kvůli nedostatečné pěnivosti a marnému boji proti mastnotě.

Šampon sice vlasy nezatěžuje, ale neplní dobře svůj hlavní účel. Doporučila bych ho spíše těm, kteří mají jemnější, kratší a ne silně mastné vlasy. Díky šetrnému složení by se dal tento šampon klidně používat každý den.

Tipy na moje oblíbené přírodní šampony na mastné vlasy

Místo toho vám doporučím dva přírodní šampony na mastné vlasy, které jsou stálicemi v mojí koupelně a kupuji si je opakovaně:

Tohle je asi můj nejoblíbenější šampon vůbec. Krásně voní a skvěle pění (ačkoliv obsahuje jen jemná přírodní pěnidla – žádný coco sulfate). Při pravidelném používání opravdu reguluje tvorbu mastnoty a vlasy vydrží déle čisté. Brzy na něj bude celá recenze.

Tuhé šampony zas tak nevyhledávám, ale pokud bych měla doporučit jeden, byl by to tento od slovenské značky Kvitok. Skvěle pění a vlasy pročistí. Navíc obsahuje kondicionér pro snadnější rozčesávání. Stejně jako výše zmíněný šampon zpomaluje tvorbu kožního mazu na pokožce hlavy.


Přihlašte se k odběru zelených novinek 💚

Jednou za měsíc vám pošleme přehled nejnovějších článků. Můžete se kdykoliv odhlásit 🙂

Přihlášením k odběru dáváte shouhlas s našimi Zásadami ochrany osobních údajů.

 

Naposledy aktualizováno 18. 9. 2024

Lucie

Tierra Verde - Kopřivový šampon na mastné vlasy

170 - 180 Kč
3

Celkový dojem

3.0/10

Výhody

  • Přírodní složení bez škodlivých chemikálií
  • Krásná přírodní vůně rozmarýnu a pomeranče
  • Ekologické a znovu naplnitelné balení

Nevýhody

  • Špatně pění, i po několika aplikacích
  • Je třeba velké množství na umytí vlasů = rychlá spotřeba
  • Nereguluje tvorbu mazu na pokožce hlavy
  • Balení není praktické na cesty

Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *